Història interior de la meva vida. Teoria i pràctica de la psiquiatria sofrològica

Contemplatiu i serè, el doctor Jordi Rubió escriu “Història de la meva vida. Teoria i pràctica de la psiquiatria sofrològica” des de l’oasi exquisit que emergeix, sempre, entre l’assaig i l’autobiografia. Rubió escriu des de la veritat, la seva, viscuda i patida com cap altra. De la mateixa manera que els romàntics, la seva escriptura es troba entre l’anècdota particular –la pròpia malaltia– i la categoria universal –la psiquiatria sofrològica.

Gràcies a un estil entretingut i no per això menys detallat, el lector entra a la vida de l’autor-narrador, entre la malaltia i el tractament, i fa el salt, de la mà de l’expert, a un estudi apassionat de la disciplina, de la sofrologia, la ciència de la consciència humana, un art de viure i una filosofia existencial.

La consciència és l’organització del nostre ésser, objecte i subjecte a la vegada. Mentre que l’art de viure és la recerca de la pau, la calma, la tranquil•litat, el benestar interior i l’harmonia física, mental i espiritual, tan anhelada en aquest segle hiperactiu.

Tenim un regal a les mans en forma de llibre, una ajuda poderosa i eficaç per  trobar l’equilibri, donant-nos confiança amb un conjunt d’exercicis que ens permetran retrobar la nostra unitat perduda.